ZONDAG 1 IN DE MEDIA

United/DAVO heeft de eerste wedstrijd in de eerste ronde van de nacompetitie met 0-4 gewonnen. SEW uit Nibbixwoud bood te weinig tegenstand om het de Haarlemmers moeilijk te maken. Na een teleurstellende laatste periode in de reguliere competitie lijkt United/DAVO het lek op tijd boven te hebben. Promotie naar de tweede klasse is het doel.

In Nibbixwoud was met de rust de eindstand al bepaald. United/DAVO kwam furieus uit de startblokken en kwam door een treffer van Melvin Halsema aan de leiding. Via Janyro Purperhard, Yeboah Augustine en een onduidelijk doelpunt door een aangeraakte vrije trap liepen de bezoekers snel uit naar 0-4. Het doelpunt van Purperhard was een pareltje. Een schitterende solo langs vier tegenstanders werd net zo mooi afgerond.

Dat er na de rust niet meer werd gescoord was een wonder. SEW kwam vrijwel overal te kort. De return van aanstaande zondag kan door de eenvoudige overwinning bijna als formaliteit gezien worden. Indien er geen vreemde dingen gebeuren, plaatst United/DAVO zich voor de finaleronde. De tegenstander komt uit het tweeluik SVW ’27 – HSV. HSV won het eerste duel met 0-1.

SV Hillegom laat zich kaas van het brood eten en is titelhouder af

Geen tweede finale van de Haarlems Dagblad Cup voor SV Hillegom. De titelhouder verloor van United-Davo met 2-4. De ploeg van Murat Boke treft in de eindstrijd EDO, dat Bloemendaal aan de kant schoof.

Beide coaches, Bas Naber en Boke, hadden de nodige personele problemen. Bij Hillegom ontbraken onder meer Mitchel van der Paard en Nick van Staveren. Bij United was een deel van de selectie in Spanje en zaten er drie A1-spelers op de bank.

Vol gas
Boke was er vooraf dan ook niet helemaal gerust op. ,,We treffen een goede ploeg die ook nog eens een klasse hoger speelt. Ik ben benieuwd hoe de jongens het gaan oppikken. Ik heb ze voorgehouden dat er vandaag iets te winnen valt.”

Dat hadden zijn manschappen goed in hun oren geknoopt. Vol gas vooruit ging United-Davo de strijd aan op het neutrale veld van gastheer Schoten. Met succes, want binnen het kwartier was het al 0-2. Twee dode spelmomenten betekenden ook twee goals. Uit een corner kopte Augustin de 0-1 binnen en luttele minuten later was een boogballetje Hillegom-doelman Witteman te machtig: 0-2.

Naber baalde stevig. ,,We waren kort daarvoor al gewaarschuwd uit zo’n stilstaand moment en lieten het daarna gewoon weer toe. Dan ben je niet alert genoeg. Er was geen strijd bij ons, terwijl zij juist volle bak speelden. Daarom werden we overlopen het eerste kwartier.”

Herstel
En dat zei genoeg over het spel van Hillegom. Maar de ploeg van Naber herstelde zich licht en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. De eerste serieuze aanval volgde na 20 minuten spelen, maar Aiden Ryan schoot voorlangs. Hillegom kwam beter in de wedstrijd. Eerst kopte Frank de Groot tegen de lat en later zag Jeroen Dedel zijn inzet gepareerd door de United-doelman. Het wachten was op de aansluiting. United zakte in en loerde op de counter. En dat gebeurde prompt. United-speler Jordan kreeg vrije doortocht en bracht de stand op een riante 0-3.

En daar moest Naber het mee doen na een klein half uur spelen. Rond de 38e minuut was de coach het zat en nam hij maatregelen. Nog voor rust een driedubbele wissel doorvoeren, is best wel uniek. Al staan de regels van de Haarlems Dagblad Cup vijf wissels toe. De mutaties sorteerden gelijk effect toen Ryan twee minuten later de 1-3 binnenwerkte. Dat was ook de ruststand. Er was werk aan de winkel voor SV Hillegom.

Na de rust sloeg United echter onverbiddelijk toe. Een misverstand bij Hillegom leidde de 1-4 in. Weer was het Augustin die toesloeg. Boke: ,,Ja dat was even lekker zo snel na de rust.” Met nog een hele tweede helft voor de boeg was het onbegonnen werk geworden voor Hillegom. Er was een wonder nodig, maar dat bleef uit.

Roet in het eten
United speelde het ook heel slim met veel (vermeende) blessuregevalletjes. Dat koste veel tijd en haalde het ritme uit de ploeg van Naber. Gevolg daarvan was dat de kaartenbak overvol raakte door de ontstane irritatie. Acht keer werd de gele kaart getrokken, eerlijk verdeeld. Voor Hillegom-invaller Mustafa Onderoglu liep het slechter af met een rode kaart voor schelden. Onderoglu had kort daarvoor de 2-4 op het bord gezet en daarmee de hoop iets teruggebracht. Maar zijn wegzenden gooide roet in het eten.

Naber na afloop: ,,We hebben genoeg mogelijkheden gehad om de boel weer recht te breien in de tweede helft, maar de afronding was niet goed. Tien minuten voor tijd valt de 2-4 van Mustafa en gezien de kansen hadden we nog dichterbij kunnen komen. Maar dan valt die hele domme rode kaart voor praten. Dan sta je met tien man en is het klaar.”

Hillegom kan zich nu volledig gaan richten op het restant van de competitie. Daar valt nog veel te halen voor de ploeg van Naber.

davo

Augustine Yeboah kopt United/DAVO naar 0-1 tegen Hillegom.

HAARLEM – Het halve basiselftal van United/DAVO zat zondagmiddag op de tribune van Málaga CF naar de wedstrijd tegen Athletic Club te kijken. De andere helft – aangevuld met reserves en A-junioren – plaatste zich tegelijkertijd verrassend voor de finale van het toernooi om de Haarlems Dagblad Cup.

Sterke start van United/DAVO

HAARLEM – Onder subtropische omstandigheden is het afgelopen weekeinde een groot aantal wedstrijden in de strijd om de Haarlems Dagblad Cup afgewerkt.

Derdeklasser United/Davo heeft eindelijk een groep waar potentie inzit. ,,Ik ga weer met plezier naar de training’’, erkende trainer Murat Böke. Tegen Zandvoort bleek dat vooral de inbreng van Barry Tjeertes van groot belang is. ,,Ik heb Barry op het middenveld gezet. Ik denk dat hij daar het best tot zijn recht komt’’, aldus Böke. Tjeertes stelde niet teleur want met drie treffers had hij een groot aandeel in de 4-2 zege. Yeboah Augustin nam de vierde treffer voor zijn rekening. Max Aardewerk en Maurice Moll scoorden voor Zandvoort.

Door Rinus van der Lugt – 9-8-2015 (Haarlems Dagblad)

United stap dichter bij degradatie

HAARLEM – Binnen de gelederen van United/DAVO zijn de meesten niet heel rouwig bij een eventuele degradatie. Die stap naar beneden is namelijk weer iets realistischer geworden na de 0-1 nederlaag tegen nummer vier Fortuna Wormerveer.

Middenvelder Tarek Lehiba droop wel teleurgesteld af na weer een nederlaag, maar echt verdrietig was de 35-jarige routinier niet.

,,We komen gewoon kwaliteit tekort en dan kun je alleen maar keihard werken. We hebben drie prachtige seizoenen gehad in de tweede klasse zonder een A1 als kweekvijver. De kans is nu aanwezig dat we een etage lager gaan spelen. Ik ga nog een jaar door en heb ook wel weer zin in leuke derby’s. We hebben er het hele jaar alles aan gedaan en ook tegen Fortuna toonden we veel inzet. We creëren alleen veel te weinig kansen en dat is eigenlijk het verhaal.”

Door Bart Slegers – 12-4-2015 (Haarlems Dagblad)

United is genadig voor VVC

HAARLEM – VVC is er dinsdagavond tegen United/DAVO met een 3-1 nederlaag genadig van af gekomen. Het kwaliteitsverschil tussen de zondagse tweedeklasser en de zaterdagse derdeklasser was simpelweg te groot.

De enige man die halverwege de wedstrijd een overwinning van de thuisploeg nog kon voorkomen was scheidsrechter Broekhof. De foutloos fluitende arbiter raakte halverwege de eerste helft geblesseerd aan zijn hamstrings en twijfelde of hij in staat zou zijn na de rust terug te keren. Gemasseerd door verzorger Otto de Haan van United haalde Broekhof zonder kleerscheuren het eindsignaal.

Verzwakt

Lichte blessures en een paar voetballers met werkverplichtingen noopten trainer Piet van Duin van VVC om met een ietwat verzwakt elftal naar Haarlem af te reizen. Het maakte de opgave voor de koploper in de derde klasse B nog wat zwaarder.

Bovendien had VVC de pech dat United er zin in had. De Schalkwijkers grepen de tegenstander bij de strot en lieten de houdgreep pas weer gaan toen er met nog tien minuten op de klok een veilige 3-0 op het scorebord stond.

Treffers

De van HBC overgekomen Arno Dijkstra nam de 1-0 en de 3-0 voor zijn rekening. De spits zal zelden een wedstrijd hebben meegemaakt waarin hij zonder veel moeite een handvol treffers had kunnen produceren. Ook Jawar Anannach (hij zorgde na 20 minuten voor de 2-0) liet vele mogelijkheden onbenut.

En eerlijk is eerlijk; doelman Thierry Wesseling van VVC keerde wat hij kon keren. Met de handen en met de voeten. Toen United dan eindelijk was uitgeraasd kon VVC wat terugdoen. Vlak voor tijd prikte Jip Groenigen de eretreffer binnen.

Puzzelstukjes

Als altijd had Murat Böke enorm moeten puzzelen om een representatief elftal op de been te brengen. ,,Ook vanavond was het afwachten of ik het van tevoren bedachte strijdplan kon uitvoeren. Want op een doordeweekse avond is het maar de vraag of alle puzzelstukjes op tijd verschijnen.’’

Afmeldingen bleven uit waardoor de beoogde elf door Böke de wei in konden worden gestuurd. Tot zijn grote genoegen zag de trainer dat United zich met grote overmacht voor de kwartfinale wist te plaatsen. ,,Natuurlijk neem ik dit toernooi serieus’’, zei hij. ,,Elke beker, elke medaille is er één.’’

United/DAVO: Hofman; Koster (55. Chabbouk), Den Hollander, El Khamlichi, Nelissen; Lehiba (85. Benmegri), Bouzia, Azdoud (70. Radouani); Ahannach, Dijkstra, Harraou.

VVC: Wesseling; Van de Neut, Rietbroek, Den Ouden (46. Götz), Cardol; Van Staveren, Martens, Van Groenigen; Albayrak, Kinkel (55. Duarte), Spies.

United/DAVO – VVC 3-1 5. Dijkstra 1-0, 20. Anannach 2-0, 46 Dijkstra 3-0, 85 Van Groenigen 3-1. Scheidsrechter: Broekhof.

Rob Spierenburg –  18-11-14 (Haarlems Dagblad)

United pakt punt in doldwaas duel

Het was gisteren aan de Zuid Schalkwijkerweg erg pover, maar wel likkebaardend spannend. United/DAVO leek een pak slaag te krijgen van LSVV, dat met een 0-3 voorsprong de rust in ging. Echter, twintig seconde voor het eind signaal viel uit een scrimmage de 4-4. Waarmee United ongeslagen bleef in de tweede klasse en de toeschouwers een eind zagen komen een pure voetbalhorror. Trainer Murat Böke van United had er vooraf een hard hoofd in. “Er zijn spelers die te weinig trainen, andere trainen soms een hele week niet. Daardoor is het voor mij lastig om de juiste mensen op te stellen.”

Böke wist ook feilloos te benoemen waar de kracht en zwakte van zijn elftal lagen. “we scoren makkelijk, maar krijgen ook simpel doelpunten tegen”. In de eerste helft werden Bökes woorden deels bewaarheid. United, dat vooral moest hebben van een fikse dosis inzet, creëerde tegen het nog ongeslagen, maar zeker niet grootste LSVV een reeks goed kansen (Erhan Kutlu 3x, Riad Benmegri, Jozef den Hollander). Maar de thuisploeg stond na drie kwartier wel met 0-3 achter.

Dat kwam door defensief geklungel, twee benutte penalty’s in de openingsfase, een fraaie tegentreffer na een half uur en een onverzettelijke LSVV-keeper Martijn Veldboer. Die sluitpost werd op lastige momenten ook nog eens geholpen door medespelers die inzetten van de lijn haalden. In de rust sprak Böke zijn op dat moment lamgeslagen ploeg moed in. “Ik gaf aan, dat bij een snelle 1-3 ons tweede en derde doelpunt ook zouden vallen en misschien wel meer”.

Zijn woorden bleken profetisch. Vijf minuten na rust mocht Arno Dijkstra vanaf de stip aanleggen: 1-3. United kreeg door dit doelpunt zowaar nieuwe energie en stroopte de mouwen extra op. LSVV moest terug, raakte in paniek en betaalde de tol voor de te lankmoedige houding. Dijkstra, Ramon Koster en opnieuw Dijkstra keerde het tij voor de thuisploeg. Vooral de 4-3 was een plaatje. Dijkstra werd in de diepte aangespeeld na een prima loopactie. “Ik voelde dat ik niet in de korte hoek moest schieten”, was zijn commentaar na afloop. Daarom haalde ik zo hard mogelijk uit richting verste hoek”.

Een wereldgoal en Schalkwijk stond op zijn kop. Maar, er was nog een kwartier te spelen; slopende minuten voor de gastheren en de schaarste fans langs de lijn. Keeper Vincent Hofman van United toonde zich echter lange tijd een betrouwbare sluitpost en een daverende verassing hing in de lucht. Totdat ver in de blessuretijd de bal na een corner een scrimmage alsnog over Hofman stuiterde: 4-4. Twintig seconden later klonk het eindsignaal.

Arno Dijkstra, die drie keer scoorde, wist na afloop niet of hij blij moest zijn met een punt na de hopeloos lijkende 0-3 achterstand, of teleurgesteld over de late gelijkmaker. “Het voelt erg dubbel, ja”.

United Davo: Hofman, Scholten (46. Koster), Nelissen, den Holander, Chabbouk, Khamlichi, Benmegri (72. Harraou), van Mierlo (63. Bouzia), Dijkstra, Ahannach, Kutlu.

United – LSVV: 4-4

7. Kansen 0-1, 10. Kansen 0-2, 32. Konijn 0-3, 50. Dijkstra 1-3, 63. Dijkstra 2-3, 75. Koster 3-3, 76. Dijkstra 4-3, 90+7. Merk 4-4

Scheidsrechter: Van Leeuwen. Toeschouwers: 80

Jan Warmerdam – 29-09-14 (Haarlems Dagblad)

United/Davo steelt punt in Uitgeest

Heel slecht voetballen, maar toch een punt pakken. United/Davo kan er na gisteren over meepraten, In en tegen Uitgeest speelde de Haarlemmers met 1-1 gelijk.

Volgens United-trainer Murat Böke speelde de harde wind een cruciale rol in de wedstrijd. “We hadden hem de eerste helft vol tegen”, vertelde de oefenmeester. “Het was voor ons zoeken naar een manier om daarmee om te gaan. De tegenstander maakte daar slim gebruik van door vooral de lange bal te spelen”. United kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand. Uitgeest kreeg vervolgens diverse kansen om de wedstrijd nog voor rust te beslissen, maar liet dat na.

In het tweede bedrijf ging het iets beter met de Haarlemmers al bleven de kansen schaars. Aan de andere kant was het Uitgeest dat wel mogelijkheden bleef creëren, maar niet wist te scoren. Halverwege de tweede helft profiteerde Erhan Kutlu van die vele gemiste kansen en scoorde de gelijkmaker binnen. In de slotfase raakte United zelfs nog de lat, maar een overwinning zou te veel van het goede voor de Haarlemmers zijn geweest.

“Al met al zijn we erg tevreden met dit gestolen punt”, vervolgt Böke. “Maar als we volgende week willen winnen dan zal het beter moeten”. Volgende week komt medekoploper LSVV op bezoek in Haarlem. Met vijf punten uit drie duels is United nog ongeslagen en staat het op een gelijke zesde plaats.

Patrick Moeke – 22-09-14 (Haarlems Dagblad)

Winst voor United met aanwinst Dijkstra

United/Davo begon tegen Spirit ’30 met een 2-4 overwinning. De ploeg uit Hoogkarspel komt uit de derde klasse en was een grote onbekende.

Het Duel begon chaotisch maar Erhan Kutlu, vorig seizoen al vaak trefzeker, opende de score. Kutlu zorgde ook voor de 1-2 ruststand, maar Spirit toonde veerkracht en kwam twee keer terug. Beide keren vanuit stilstaande situaties waar vrijuit kon worden ingekopt.

Spirit heef grote gozers en de ploeg uit Schalkwijk gaf ze alle ruimte. Zo werden vijf hoekschoppen weggeven met groot gevaar. Het middenveld opereerde zwak. Tarek Lehiba stond ernaast omdat hij binnenkort schorst wordt. In het bekerduel met AMVJ kreeg Lehiba rood met vier duels schorsing tot gevolg. De club tekende echter beroep aan.

Uitstel waardoor de middenvelder zondag kon invallen en er meer balans in het team was. De van HBC overgekomen Arno Dijkstra maakte vanaf 11 meter 2-3. En met een rode kaart voor Spirit kon United nog een keer score via Dijkstra. Trainer Murat Böke kijkt met gemengde gevoelens vooruit naar het treffen tegen VSV. “Dat wordt een clash maar op dit moment zijn zij verder dan wij”.